Ar kvinoju pildītas paprikas

Sastāvdaļas:

  • glāze kvinojas putraimu,
  • glāze ūdens,
  • 2 vidēji lielas sarkanās paprikas,
  • puse no liela skāba ābola,
  • ēdamkarote citronu sulas,
  • ēdamkarote olīvu eļļas,
  • ķiploka daiviņa,
  • ēdamkarote kapātu svaigu zaļumu,
  • tomāts,
  • sīpols,
  • sāls,
  • pipari.

Pagatavošana: Kvinoju ber ūdenī, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns 20 minūtes. Pievieno sarīvētu nomizotu ābolu, kapātus zaļumus, citronu sulu, spiedē saspiestus ķiplokus, sagrieztu sīpolu un tomātu, eļļu, sāli un piparus, samaisa. Paprikas pārgriež gareniski uz pusēm, iztīra, nogriež kātiņus, piepilda ar sagatavoto kvinoju. Kārto ietaukotā veidnē, ielej nedaudz ūdens, liek cepeškrāsnī, kas iesildīta līdz 170–180 grādiem, cep aptuveni 20 minūtes.

 

 

Avots: nra.lv /Ilze Zonne

 

60

Pievienot komentāru