Sēņu, Zupas|26/08/2014 16:42

Baraviku soļanka

1254148911-4

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Sēnes svaigas (Baravikas) 180 gr.
  • Sīpoli 50 gr.
  • sālīti gurķi 100 gr.
  • Kaperi 30 gr.
  • Zaļās olīvas bez kauliņiem 60 gr.
  • Tomātu mērce 2 ēdamkarotes
  • Eļļa augu 1 ēdamkarote
  • Ūdens 1000 ml.
  • Krējums skābais (25%) 2 ēdamkarotes
  • Pipari melnie maltie
  • Sāls
  • Citroni
  • Zaļumi

Pagatavošana:

Sēnes novāriet sālsūdenī un sagrieziet šķēlītēs. Gurķus nomizojiet, atdaliet sēklas, sagrieziet un sautējiet nelielā sēņu novārījuma daudzumā, līdz tie kļūst mīksti. Sīpolus sagrieziet salmiņos, apcepiet eļļā, pievienojiet tomātu mērci un cepiet vēl 5 min. Atlikušo sēņu novārījumu izkāsiet, lieciet tajā sēnes, gurķus, olīves, sīpolus ar tomātu mērci un kaperus un vāriet 20 min. 5 min. pirms vārīšanas beigām pievienojiet sāli un piparus. Pasniedziet ar krējumu, citrona gredzentiņiem, olīvēm un zaļumiem.

Tags: , , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru