Eklēri

Sastāvdaļas:

Mīkla no

  • 1 glāzes miltu,
  • 150 g sviesta,
  • trīs ēdamkarotes cukura,
  • divas olas,
  • trīs ēdamkarotes piena,
  • nedaudz vaniļas cukura.

Pagatavošana:

Mīklu pilda konditorejas turzā ar gludu uzgali, uz ietaukotas plāts izspiež iegarenas kūciņas, liek iesildītā cepeškrāsnī, izcep, atdzesē.

Pienu, cukuru un vaniļas cukuru liek katliņā, maisot uzvāra. Atsevišķā traukā puto olas. Nepārtraucot putot, tievā strūkliņā pielej karsto pienu ar cukuru. Masu uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, tomēr neļauj uzvārīties. Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Sviestu (istabas temperatūrā) saputo, pa daļām pievieno sagatavoto piena un olu masu, līdz iznāk viendabīgs krēms. Eklērus pilda ar krēmu, izmantojot konditorejas šļirci vai arī nogriežot tiem vāciņu. Pārklāj ar šokolādes glazūru: vienu tējkaroti kakao pulvera atšķaida ar ceturtdaļglāzi vāroša ūdens, pievieno 125 g pūdercukura un karsē, līdz sāk biezēt. Var izmantot arī rūpnieciski ražotu gatavu glazūru, izkausētu brūno vai balto šokolādi.

 

 

Avots: nra.lv/Ilze Zonne

Tags: , , , , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
bizness.lv

3 Komentāri

Pievienot komentāru