Otrie ēdieni|07/10/2014 15:19

Griķu un desas sacepums

3f18a8c6055e792be4e1aee6f5ef384a

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 / 2 l piena
  • 250 g griķu miltu
  • 2 šķēles jēla speķa
  • 1 mazas sīpols
  • sāls
  • melnie pipari
  • 3 Salsicce vai citas cepamās desas

Pagatavošana:

Mazā katliņā lēnām uzkarsē pienu un, spēcīgi maisot, lēnām ieber griķu miltus, līdz veidojas bieza, plūstoša masa. Speķi un sīpolu sagriež sīkos kubiņos un apcep pannā. Saceptā speķa dradžus, sīpolu kubiņus un melnos piparus iemaisa griķu miltu masā. Sacepuma veidni ietauko ar speķa taukiem un tajā apmēram 2 cm augstumā pilda griķu biezputru. Desu sagriež šķēlēs un liek uz biezputras ( cepot šķēlītes iegrims ). Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 C temperatūrā ( gāzes plīts 3. karstuma režīms ) tik ilgi, līdz sacepumam veidojas zeltaini brūna garoziņa. Šis ēdiens kopā ar svaigiem salātiem būs piemērots pēc garas dienas dārza darbos.

Tags: , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru