Uzkodas|27/08/2014 17:20

Itāļu uzkodas

1c95e3491df6f50c4d02b3afdde1d2a9

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 dzeltenā paprikas pāksts
  • 1 sarkanā paprikas pāksts
  • 1 maza cukīnija
  • 150 g mazu šampinjonu
  • 8 ēdamk. olīveļļas
  • 100 g mazu tomātiņu
  • 50 g melno olīvu
  • 50 g zaļo olīvu
  • 150 g marinētu artišoku
  • 2 ēdamk. balzama etiķa
  • 1 ēdamk. baltvīna etiķa
  • 1 ēdamk. sakapātu pētersīļu
  • 8 lielās garneles
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • rozmarīns
  • timiāns
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana:

Papriku , cukīniju un šampinjonus notīra ; papriku sagriež strēmelītēs; cukīniju – šķēlītēs ; šampinjonus pārgriež uz pusēm.

Dziļā pannā sakarsē 3 ēdamk. olīveļļas un pa daļām apcep sagatavotos dārzeņus , tad izņem laukā. Karstajās taukvielās ieber mazos tomātiņus un īsu brīdi karsē.

Olīvām un artrišokiem notecina lieko šķidrumu. Papriku, cukīnijas, šampinjonus samaisa ar tomātiem , olīvām un artišokiem. Etiķi jauc ar 4 ēdamk. eļļas , sakapātiem pētersīļiem , sāli ,. pipariem un pārlej dārzeņiem.

Atlikušajā eļļā apcep garneles – 3 min. no katras puses. ķiplokus nomizo , sīki sakapā un pievieno garnelēm. Pielej citronu sulu , ja vajag , pieber vēl sāli un piparus. Dārzeņus pasniedz ar siltām garnelēm un pārkaisa ar rozmarīnu un timiānu.

Tags: , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
bizness.lv

Pievienot komentāru