Dārzeņu, Zupas|14/08/2014 17:35

Ķirbju zupa vēsiem vakariem

 

12-1024x768

Nepieciešams:

– ķirbis
– kausētais siers
– olīveļļa vai gī sviests cepšanai
– sīpoli
– sāls
– zaļimi

 

Katliņā olīveļļā vai sviestā apcep sīpolus līdz caurspīdīgumam(šajā gadījumā labāk izmantoju gī, jo tas bagātina garšu), katlu pieber ar rupjos gabalos sagrieztiem ķirbjiem, ja vēlas, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu ingveru un čilli ( rudenim piestāv čilli un ingvers, to radītais siltums), pārlej ūdeni, tā lai ķirbji būtu tikai nedaudz pārsegti. Vāra, līdz ķirbji mīksti. Pieber sāli. Gatavus sablenderē, pievieno kausēto sieru ( var variēt ar sieru garšām), vēlreiz uzvāra.
Pārkaisa ar zaļumiem.

Pagatavošana aizņems tikai pusstundu.

Tags: , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru