Piedevas / Dārzeņi|10/09/2014 17:31

Krāsnī kaltēti ķirštomāti

DSC_7507

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • apmēram puskilograms mazo tomātiņu
  • apmēram 50 ml olīveļļas
  • pa pustējkarotei sāls un cukurs (cukuru var aizvietot ar ēdamkaroti kļavu sīrupa)
  • pāris malieni melno piparu
  • no pāris timiāna zariņiem nobraucītas lapas
  • 1 lielāka vai 2 mazas lobītas ķiploka daivas

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 120 grādiem, cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Tomātus nomazgā, pārgriež uz pusēm un kārto uz pannas ar griezto pusi uz augšu. Olīveļļu samaisa ar cukuru, sāli, pipariem un timiāna lapām un vienmērīgi pārlaista pāri. Ķiploku sagriež ļoti plānās šķēlītēs un tās saliek tomātiem virsū – tas nekas, ja visiem nepietiks. Liek krāsnī un kaltē 1 stundu 45 minūtes vai 2 stundas – atkarībā no tā, kāds rezultāts jums labāk patīk. Šādi gatavotus tomātiņus var nedēļu glabāt ledusskapī, pārlietus ar cepšanas laikā pannā satecējušo eļļu.

Tags: , , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru