Zivis / Jūras veltes|21/08/2014 16:32

Kūpināta laša pastēte ar dzērvenēm

spring-salmon-salad-sandwiches-26142-ss

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Kūpināti laša vēderiņi 300 gr
  • Kaltētas dzērvenes sauja
  • Baltvīns 100-150 ml
  • Baltmazie

Pagatavošanas laiks aizņems vidēji pusstundu. Porcija sanāk 5-6 maizītēm.

Pagatavošana:

Lašu vēderiņus attīra no ādas. Karstā pannā ielej baltvīnu un ieber satīrītos zivs gabaliņus. 3-4 minūtes ļauj pasutināties. Baltvīns sasūcas un novārās. Tad nogriež mazāku karstumu un turpat uz pannas ar dakšiņu saspaida viendabīgāku. Beigās pieber dzērvenes un vēl 1 minūti pasutina. Var pārlikt stikla traukā un atdzesēt. Ja atdzisušu liek ledusskapī, noteikti vajadzētu uzlikt vāciņu, citādi viss smaržos pēc zivīm. Pa nakti dzērvenes piebriedīs, bet savu saldskābo garšu nezaudēs. Ēdot vislabāk garšo kumosiņi ar dzērvenītēm.  Baltmaizi brokastīm var uzgrauzdēt tosterā un var uzgriezt plānu sīpola šķēlīti+ pipariņš.

Tags: , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru