Laša un mencas štrūdele (6 personām)

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
Nepieciešams:

  • Gorgonzola siers – 140 g
  • Olas dzeltenums – 1 gab.
  • Svaigas spinātu lapas – 400 g
  • Laša fileja – 300 g
  • Mencas fileja – 250 g
  • Kārtainā mīkla – 300 g
  • Ķiploka daiviņas – 2 gab.
  • Svaigās bazilika lapiņas – sauja
  • Citrons – ½ gab.
  • Sāls – pēc garšas


Pagatavošana:
1.Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem
2.Olīveļļā apcep svaigos spinātus un sagrieztus ķiplokus, pieber šķipsniņu sāls
3.Laša, mencas fileju un gorgonzolas sieru sagriez garenās šķēlītēs
4.Uz galda izkaisi miltus un izrullē kārtaino mīklu lielā loksnē , iesmērē to ar sakultu olas dzeltenumu
5.Uz 1/4 mīklas izklāj pusi no spinātu masas, pāri kārto mencas šķēles un uzspied citrona sulu
6.Pārkaisi ar sāli un uzklāj otru pusi spinātu, šķēlēs sagrieztu laša fileju un sieru
7.Mīklu satin štrūdelē (ruletē) un pirms likšanas cepeškrāsnī ar dakšiņu vai nazi izdur caurumus, lai gaiss tiktu klāt
8.Cep 20 – 25 minūtes

 

bizness.lv

Pievienot komentāru