Uzkodas|10/09/2014 17:18

Medū cepti rieksti

Honey-Nut-Seed-Crunch-Bar

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Lazdu rieksti (lobīti) 100gr
  • Ķirbju sēkliņas (iztīrītas) 100 gr
  • Saulespuķu sēkliņas 100 gr
  • Sezama sēkliņas ~ 50 gr
  • Medus 2 ēdamkarotes ar kaudzi
  • Sāls naža gals

Pagatavošana:

Pannā ieliek medu un silda, kamēr izkusis. Visus riekstus un sēkliņas samaisa kopā. Lazdu riekstus var pārgriezt uz pusēm. Sezama sēkliņas ir starptelpas aizpildīšanai. Var vēl arī piebērt linsēklas. Medu silda uz nelielas uguns, lai lēnām izkūst. Kad viss medus ir šķidrs, ieber sēkliņas un uzber sāli. Ar koka lāpstiņu maisa, lai medus vienmērīgi apņem visus riekstiņus. Izliek uz cepampapīra plānā kārtiņā. Vienmērīgi izlīdzina un atstāj, lai nedaudz atdziest. Kad vēl nedaudz silts, sagriež kvadrātiņos ar picas nazi.

Tags: , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru