Normunds Baranovskis: Līdakas fileja ar tvaicētiem dārzeņiem

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska recepte.

(2 personām)

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Nepieciešams:

  • Līdakas fileja 500 g
  • Mini burkāni 6 gab.
  • Kartupeļi 2 gab.
  • Mini paprika 4 gab.
  • Fenhelis ½ gab.
  • Zirņu pākstis 10 gab.
  • Ķiploks 3-4 daivas
  • Sasmalcināts čili 1 tējk.
  • Sviests 2 ēdamk.
  • Olīveļļa 1 tējk.
  • Citrons 1 gab.
  • Rīvmaize 1 sauja
  • Pētersīļi 1 sauja
  • Sāls/ pipari pēc garšas

Fiksais buljons:

  • Sinepju sēklas ½ sauja
  • Lauru lapa 2gab
  • Baltie pipari ½ sauja
  • Kaltēto dārzeņu garšvielu maisījums 1 sauja
  • Ķiploks 2 daivas
  • Citrons ¼ gab.

Pagatavošana:
Uzliec katlā vārīties ūdeni un pievieno visas fiksā buljona sastāvdaļas.
Noskalo un notīri dārzeņus, ja nepieciešams, sagriez mazākos gabaliņos.
Liec dārzeņus caurdurī pārkaisi ar sāli un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta.
Caurduri liec katlam pa virsu un pārliec visam vāku.
Tvaicē dārzeņus 5 minūtes.
Pa to laiku līdakas fileju apber ar sāli, pipariem un pārlej nedaudz citrona sulu.
Kad dārzeņi tvaicējušies 5 minūtes, noņem tos no buljona.
Buljonā liec zivi.
Dārzeņus atstāj caurdurī virs zivs un buljona, turpini tos tvaicēt vēl 5 minūtes.
Noņem katlu no plīts, izņem līdakas fileju, bet dārzeņus atstāj vēl siltumā.
Līdakas fileju apviļā rīvmaizē un pētersīļos, apslaka ar 1/3 citrona sulu.
Sakarsē pannu un apcep fileju sviestā un olīveļļā.
Cep 2 minūtes no katras puses.
Pasniedz līdakas fileju siltu kopā ar tvaicētiem dārzeņiem.

 

 

60

Pievienot komentāru