Zivju, Zupas|18/08/2014 17:07

Norvēģu līņa zupa

684459311_70bbe51545_z

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Viens līnis
  • 3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 3 burkāni
  • 5-6 pētersīļu kāti
  • 1 lauru lapa
  • 5-6 piparu graudi
  • gabaliņš (~2 cm) svaigas čili pipara pāksts
  • dilles dekorēšanai

Porcija paredzēta vidēji 6 personām.

Pagatavošana: 

No sākuma palielā katlā vāra 2,5 l ūdeni. Sagatavo dārzeņus. Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos, burkānu nomizo un sagriež ripiņās, kartupeļus nomizo un sadala vienāda lieluma kubiņos, sagriež pētersīļu kātus.

Zivi notīra, nomazgā, sagriež nelielos gabalos un galvai izņem žaunas.

Kad ūdens ir uzvārījies, vispirms katlā ieliek burkānus. Pēc 10 minūtēm pievieno kartupeļus un pētersīļus, piparu graudus un lauru lapu un vāra vēl ~15 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi.

Liek katlā zivs gabalus, čili pipara gabaliņu un sīpolu gredzenus. Vāra, līdz zivs gaļa viegli atdalās no asakām.

Ja ir vēlme, pasniedz izdekorētu ar dillēm.

Tags: , , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru