Pikantais redīsu un ķirbju sautējums

1

Sastāvdaļas:

  • 20–25 redīsi,
  • 600 g ķirbju mīkstuma,
  • 3 ēdamkarotes riekstu eļļas,
  • nedaudz čili pārslu,
  • kurkumas,
  • romiešu ķimeņu un sinepju graudiņu,
  • lauru lapa,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • neliels sīpols,
  • vidēji liels tomāts,
  • lavašs.

Pagatavošana:
Ķirbju mīkstumu sagriež mazos plānos gabaliņos, tos liek ūdenī, vāra mīkstus, notecina. Pannā sakarsē eļļu, pievieno garšvielas un vienu minūti karsē (jāuzmanās, lai nesadeg). Pievieno sīki sakapātus ķiplokus un sīpolu, cep pusminūti, tad pieliek pabiezās ripiņās sagrieztus redīsus un sagatavotos ķirbjus. Laiku pa laikam apmaisot turpina karsēt, līdz dārzeņi mīksti un no ārpuses kļūst viegli kraukšķīgi. Pievieno sīki sagrieztu tomātu, masu samaisa, noņem no uguns, liek traukā, kas izklāts ar lavašu, un pasniedz.

Avots: nra.lv /Ilze Zonne

bizness.lv

Pievienot komentāru