Miltu Ēdieni, Pankūkas|30/09/2014 17:10

Sāļās biezpiena pankūkas

img_1815-1024x682

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 500g biezpiena
  • 3 olas
  • ~75g (3 ēdk.) skāba krējuma
  • 75g miltu
  • 3 ēdk. mannas
  • ½ tējk. sodas
  • sāls
  • 1-2 tējk. maltu ķimeņu
  • 1 pušķītis sablenderētu diļļu
  • 3-4 zariņi sablenderētu pētersīļu

mērcei:

  • 200g skāba krējuma
  • 1 nažgaliņš sāls
  • pipari, sasmalcināti lociņi
  • daži pilieni Tabasco
  • 25g sablenderētu diļļu
  • 50g rīvēta siera
  • 100g rīvētu redīsu
  • 20g majonēzes

Pagatavošana:

Biezpienu ar koka karoti saberž ar cukuru vai sāli (atkarībā no pankūciņu veida), sāli, sodu, pievieno olas, krējumu un samaisa. Tad iejauc mannu un miltus. Cep uz pannas sakarsētā eļļā mazas, gaiši brūnas pankūciņas – uz liesmas, kas pa vidu starp minimālu un vidēju (citādi virspuse apdeg, bet vidus paliek jēls, neizcepies). Iznāk apm. 40-45 gab.

Uzmanību! – Uz 1 pankūciņu nedrīkst ņemt vairāk mīklas kā ½ ēdamkarotes, jo tiklīdz tās ir lielākas, tā apgriežot izjūk.
Sāļās pankūkas(tās pēc garšas atgādina ceptu sieru) pasniedz vienkārši ar skābu krējumu vai ar minēto mērci un svaigiem tomātiem (ja ir pie rokas).

Tags: , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
bizness.lv

Pievienot komentāru