Salāti, Salāti ar zivīm|27/08/2014 17:05

Salāti meksikāņu gaumē

mexican-salad-with-honey-lime-dressing-01

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Tomāti: 2 gab
  • Konservēta kukurūza: 1 burciņa
  • Zaļā saldā paprika: 1 gab
  • Vārīti rīsi: 150 g
  • Banāni: 3 gab
  • Garneles: 150 g
  • Kinza: 1 mazs kūlītis
  • Sālīti apcepts arahiss: 50 g
  • Pētersīlis: 2 zariņi
  • Sarkanie maltie pipari
  • Sāls
  • Eļļa: 100 ml
  • Citronu sula: 1 citrons
  • Sālsūdens nokonservētas kukurūzas: 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Apcepiet parikas strēmeles, noņemiet mizu un sēklas un sagrieziet gabaliņos. Aplaucējiet tomātus, noņemiet miziņu, pārgrieziet uz pusēm, izņemiet sēklas, sagrieziet gabaliņos. Notīrīt banānus, sagriezt gabaliņos. Sasmalciniet arahisu. Smalki sagriezt pētersīļus un kinzas lapas. No kukurūzas notecināt ūdeni. Novāriet garneles vārošā sālsūdenī 3 – 4 minūtes, atdzesējiet, notīriet no mizas. No citrona izspiediet sulu un samaisiet to ar eļļu, pievienojot šķidrumu no kukurūzas. Salāttraukā ielieciet rīsus, kukurūzu, garneles, tomātus, papriku, banānus un sasmalcinātus zaļumus. Pievienojiet mērci, apmaisiet. Pārkaisiet ar riekstiem un noformējiet ar kinzas lapām.

Tags: , , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
bizness.lv

Pievienot komentāru