Biezzupas, Zupas|07/10/2014 15:55

Sīpolu krēmzupa

camembert-and-onion-soup

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 500 g sīpolu
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 ēdamk. balvīna
  • 1/8 l dārzeņu buljona
  • 2 ēdamk. salda krējuma
  • jūras sāls
  • pipari
  • Kajennas pipari
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 1 ēdamk. kapātu pētersīļu
  • 1 tējk. maiga paprikas pulvera

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo, rupji sakapā. Sviestu sakarsē pannā, pasautē tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Apkaisa ar miltiem un dzēš ar baltvīnu.

Pievieno dārzeņu buljonu, aptuveni 30 minūtes vāra uz lēnas uguns. Pievieno krējumu, sāli, piparus, Kajennas piparus un muskatriekstu, ļauj uzvārīties. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem un paprikas pulveri.

Tags: , , , ,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
60

Pievienot komentāru