Vienkāršie kalmāru salāti

Sastāvdaļas:

  • 500 g kalmāru gaļas,
  • sarkanais sīpols,
  • neliels vārīts burkāns,
  • kapāti diļļu vai pētersīļu zaļumi,
  • sāls,
  • malti melnie pipari,
  • majonēze,
  • krējums vai grieķu jogurts – pēc patikas.

Pagatavošana:

Kalmāru gaļu izvāra mīkstu, nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, samaļ gaļasmašīnā kopā ar sīpolu un burkānu. Pievieno sāli, piparus, zaļumus, krējumu vai jogurtu un majonēzi, kārtīgi sajauc. Var ēst kā patstāvīgu ēdienu vai arī likt uz sviestmaizēm, pildīt sāļajos groziņos, kruasānos u.c.

 

Avots: nra.lv /Ilze Zonne

60

Pievienot komentāru