Vistas sautējums ķirbju podiņā

vistas_sautejums_kirbja_podina_2

Nepieciešams:

  • Ķirbji gatavošanai mikroviļņu krāsnī – 4 gab.,
  • Vistas šķiņķīši, bez ādas un kauliem – 3 gab.,
  • Salds krējums – 400 ml,
  • Mocarella siers – 125 g,
  • Saldā kukurūza – 100 g,
  • Zaļie zirnīši – 100 g,
  • Burkāns – 1 gab.,
  • Sīpols – 1 gab.,
  • Ķiploki – 3 daivas,
  • Baltvīns – 120 ml,
  • Olīveļļa – 3 ēdamk.,
  • Timiāns – 2 zari,
  • Pētersīļi – 1 buntīte,
  • Sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

• Ķirbjiem nogriez vāciņu un izgreb sēklas. Ierīvē ar sāli un pipariem, un apslaki ar nelielu

daudzumu olīveļļas

• Uzliec atpakaļ vāciņu un liec ķirbi cepties krāsnī aptuveni 10 minūtes

• Gatavo pildījumu – smalki sagriez burkānu un sīpolu, sarīvē ķiploku

• Sagriez vistas šķiņķīšus gabalos

• Visu apcep nelielā daudzumā eļļas. Pielej baltvīnu un ļauj tvaicēties, līdz šķidrums

samazinājies uz pusi. Pievieno saldo krējumu un visu uzvāri

• Sautējumu lej ķirbīšos. Pievieno kukurūzu, zirnīšus un timiānu, sāli un piparus

pēc garšas. Pārber ar mocarellas siera gabaliem un pārkaisi ar smalki sakapātiem

pētersīļiem

• Katram ķirbim uzliec vāciņu un cep cepeškrāsnī 190°C vēl vismaz 15–20 minūtes

(mikroviļņu krāsnī tikai 10 minūtes!)

 

Aikāgaršo padoms:

Ķirbju podiņus var pildīt arī ar citiem dārzeņiem, vai pat dažādiem augļiem un ogām

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

bizness.lv

Pievienot komentāru