Zivju zupa ar čili un laimu

1

Sastāvdaļas:

  • 500 g zivju filejas,
  • 5 gatavi miltaini tomāti,
  • 5 ķiploku daiviņas,
  • litrs zivju buljona,
  • 2 ēdamkarotes olīvu eļļas,
  • sīpols,
  • 2 čili pipari,
  • laims.

Pagatavošana:
Pannā uzkarsē eļļu, tajā liek veselus tomātus un ķiplokus, apcep uz lielas uguns, lai miziņa būtu tumši sabrūnējusi, bet iekšpuse – mīksta. Atdzesē, notīra un sagriež, sajauc ar šķidrumu no pannas. Uzvāra buljonu, pievieno gabaliņos sagrieztu zivju fileju, vāra, līdz tā iegūst necaurspīdīgu krāsu. Katla dibenā eļļā apcep sagrieztu sīpolu, pievieno buljonu, kas noliets no zivju gabaliņiem, kā arī tomātus ar ķiplokiem, samaisa, uzvāra, turpina vārīt piecas minūtes uz lēnas uguns. Pieliek notīrītus sīki sagrieztus čili. Filejas gabaliņus sadala šķīvjos, pārlej ar zupu, klāt pasniedz gareniski pārgriezta laima šķēlītes, ko pirms ēšanas izspiež zupā.

Avots: nra.lv /Ilze Zonne

60

Pievienot komentāru